close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Store klatkager med æble og solbærskum

Store klatkager med æble og solbærskum

Ingredienser

  • 400 g tyk, kold risengrød
  • 200 g revet, syrligt æbler
  • 5 g vaniljesukker
  • 2 g stødt kardemomme
  • 5 g fintrevet appelsinskal (usprøjtet) eller citron
  • 30 g sukker
  • 80 g hvedemel
  • 40 g æggeblommer
  • 70 g æggehvider
  • 100 g solbær
  • 20 g muscovadosukker eller brun farin
  • 200 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 10 portioner

Bland risengrød, æble, vanilje, kardemomme, citrusskal, sukker, mel og æggeblomme i en skål og rør det godt sammen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i rismassen. Lad smørret blive gyldent i en pande og bag 4 store klatkager. Bag kagerne godt færdige på den ene side, før de vendes med en bred palet. Mariner bærrene med sukker og mas bærrene lidt, så sukkeret smelter. Pisk fløden stift og vend bærrene heri. Skær de lune klatkager i mindre lagkagestykker. Server med bærcremen. Klatkagerne kan også spises kolde. En af udfordringerne med klatkager til mange, er at de tager lang tid at tilberede. Her er opskriften tænkt, så klatkagerne bages som store pandekager der deles i lagkagestykker, men de kan naturligvis også bages som små "klatter"

Energi 8550 kJ
Protein 8%
Kulhydrat 41%
Fedt 51%