close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Suppe/juice på ærtebælg med syrnet estragonfløde

Suppe/juice på ærtebælg med syrnet estragonfløde

Juicepressere er blevet vældige moderne inden for de sidste par år og der er mange muligheder for at udnytte dem til mange andre ting end frugtuice. Du kan lave mange forskellige skønne kolde grønsagssupper, men også koncentrerede krydderurter eller peberrods ekstrakter, som kan vendes i fløde eller cremefraiche og give intens smag med helt glat konsistens.

Ingredienser

  • 1 kg bælge fra ærter i bælg
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 g groft salt
  • friskkværnet peber
Syrnet estragonfløde
  • 3 dl Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 1,5 g fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 20 g friskpresset citronsaft
  • 1 spsk sukker
  • 2 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 15 dl friske estragonblade
  • 10 portioner

Vask ærtebælgene grundigt i koldt vand og kør dem igennem en juicepresser, så du får en flot grøn ærtejuice. Tilsæt olivenolie, salt og peber. Lad det trække i ca. 10 min. Smag til.

Syrnet estragonfløde

Kom fløde, citronskal og -saft, sukker, salt og peber i skål og til det tildækket i køleskabet i ca. ½ time - til det tykner. Vend estragon i den syrnede fløde og smag til. Server suppen i små skåle eller glas og kom en skefuld syrnet estragonfløde på toppen.

Servering

En lille ting på en kold buffet, eller som et eftermiddagssnack.

Energi 7550 kJ
Protein 6%
Kulhydrat 12%
Fedt 82%