close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Surkål med flødepeberrod

Surkål med flødepeberrod

Klassisk sauerkraut tager tid. Derfor har vi lavet denne ”snyde-version”, hvor surkålen er færdig på en time og hvor du kan erstatte kommen med tørrede koriander for en mere moderne smag. Piskefløden med den stærke peberrod sætter prikken over i'et og tilfører den syrlige kål en perfekt fedme og skarphed. Du kan servere surkålen til fx stegt kylling, sprængt oksebryst eller en sprød oksekødspølse.

Ingredienser

  • 1000 g hvidkål
  • 75 g Lurpak® smør
  • 100 g vand
  • 2 g salt
  • 10 g kommen eller tørret koriander
  • 200 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 10 g revet peberrod
  • 8 g citronsaft
  • 2 g salt
  • friskkværnet peber
  • 10 portioner

Fjern de yderste blade af kålen og del den i 4 stykker. Fjern stokken og snit kålen i fine strimler. Smelt smørret i en tykbundet gryde sammen med eddike og vand. Kom kålen i gryden sammen med salt og krydderier og kog ca. 1 time under jævnlig omrøring. Når kålen er mør tilsmages den med friskkværnet peber og evt. lidt ekstra salt og eddike Pisk fløden til et let skum og smag til med rigelig peberrod, citronsaft, salt og peber. Server kålen i små portioner som tilbehør til sprængt kød og top op med peberrodsfløden.

Energi 6730 kJ
Protein 5%
Kulhydrat 18%
Fedt 77%