close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Tomat- og knoldsellerisalat med flødevinaigrette

Tomat- og knoldsellerisalat med flødevinaigrette

En enkel salat hvor fløde og tomater fremhæver smagen af hinanden, fordi de naturligt indeholder mange af de samme aromastoffer. Flødevinaigrette binder ingredienserne sammen til en smagfuld helhed, og bagte mandler løfter den bagte smag fra selleri og tilfører knasende tekstur. Karse uddyber smagen af sennep og tilfører det røde indtryk et strejf af grønt.

Ingredienser

  • 1 kg knoldselleri - skåret i stave
  • 6 g groft salt
  • 200 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 24 g dijonsennep
  • 16 g hvidvinseddike
  • 4 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 kg tomat - skåret i tern
  • 20 g grofthakkede, bagte mandler
  • 25 g klippet karse
  • 10 portioner

Drys selleristavene med salt og bag dem ca. 25 min. ved 200° til de er let gyldne.

Flødevinaigrette

Pisk fløde, sennep, eddike, salt og peber sammen.

Anret de bagte selleristave og tomater lagvis i et fad. Hæld flødevinaigretten over og pynt med mandler og karse.

Energi 5900 kJ
Protein 10%
Kulhydrat 32%
Fedt 58%