close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Tomat-brødsalat med syltede løg, grønne bønner og basilikumfløde

Tomat-brødsalat med syltede løg, grønne bønner og basilikumfløde

Ingredienser

  • 100 g pillede nye løg , skåret i tynde både
  • 10 g hyldeblomsteddike
  • 300 g nippede grønne bønner , skåret i halve
  • 300 g daggammelt brød
  • 20 g olivenolie
  • 3 g groft salt
  • 10 g hakket frisk timian
  • 10 g hakket hvidløg
  • friskkværnet peber
  • 500 g tomater i forskellige farver, skåret i store stykker
  • 25 g olivenolie
  • g groft salt
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 5 g hakkede friske basilikumblade
  • 2 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 portioner

Mariner de tynde løgbåde i eddiken og lad stå minimum 30 minutter eller lav dem dagen før. De kan sagtens stå på køl en uge. Kog de grønne bønner i rigelig saltet vand og køl dem hurtigt ned. Knæk eller skær brødet i store tern. Vend med olivenolie, salt, timian, hvidløg og peber, og bag dem i ovnen ved 175 grader til de er sprøde og lysebrune. Kom tomaterne i en skål og mas dem let med hænderne sammen med de syltede løg, olivenolie og salt, så der bliver en dejlig saft i bunden af salaten.Vend bønnerne i tomaterne og tilsmag evt. med ekstra eddike, salt og peber. Pisk fløden let så den stadig er flydende og skummende, og bland den med hakket basilikum. Tilsmag med salt og peber. Vend de sprøde brød ned i tomatsalaten og lad den stå et par minutter, så brødet opsuger lidt af tomatsaften. Anret salaten i et dybt fad og hæld basilikumcremen over. Pynt evt. med basilikum.

Energi 7590 kJ
Protein 9%
Kulhydrat 45%
Fedt 46%