close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Tomatsalat

Tomatsalat

En lille frisk salat som smager skønt som den er - den kan ændres i det uendelige til lige netop som du ønsker den. Prøv fx med salattern eller med hytteost.

Ingredienser

  • 700 g tomater
  • 300 g ferskner
  • 50 g skalotteløg
Dressing
  • 100 g ESSENS Kefir
  • 42 g olivenolie
  • 50 g citronsaft
  • 2,5 g havsalt
  • 1 g friskkværnet peber
  • 10 g bredbladet persille
  • 4 g flydende honning
  • 1 portion
  • 15 minutter

Vask og skær tomater og ferskner ud i store stykker. Snit skalotteløget i tynde ringe.

Dressing

Blend 1 af tomaterne med kefir, olie, citronsaft, salt og peber. Sigt dressingen og anret den på tallerkener med fersken og tomat ovenpå. Pynt med skalotteløg, persilleblade og evt. lidt mere olie.

Tip

Alt efter årstiden kan der være mere eller mindre smag i tomaterne. Smag evt. dressingen til med lidt honning.

Energi 3260 kJ
Protein 7%
Kulhydrat 37%
Fedt 56%