close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Tørrede bønner i mormordressing

Tørrede bønner i mormordressing

Skønne bønner i en superlækker og smagfuld mormordressing, den sursøde flødedressing.

Ingredienser

Dagen før
  • 325 g tørrede sorte bønner
  • 325 g tørrede butter beans
Kogelage til bønner
  • 6 g fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 6 laurbærblade
  • 100 g groft salt
  • 4 stængler citrongræs
Mormordressing
  • 250 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 50 g friskpresset citronsaft
  • 15 g sukker
  • 6 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g squash i små tern
Pynt
  • frisk basilikumblad
  • 10 portioner
  • 65 minutter
Dagen før

Skyl de to slags bønner og sæt dem i blød, hver for sig, i rigeligt vand i mindst 8 timer. Kasser udblødningsvandet.

Kogelage til bønner

Kom de to slags bønner i hver sin gryde. Fordel citronskal, laurbær, citrongræs og salt i gryderne. Dæk bønnerne med vand. Kog bønnerne ved svag varme og under låg i ca. 45 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra bønnerne og kasser laurbær og citrongræsstængler. Lad bønnerne køle helt af, fx på bakker.

Mormordressing

Bland piskefløde, citronsaft, sukker, salt og peber sammen. Lad dressingen hvile i ca. 15 min. Vend forsigtigt dressingen med squash og de afkølede bønner. Smag til.

Anret salaten og drys med basilikum.

Energi 12640 kJ
Protein 19%
Kulhydrat 51%
Fedt 30%