close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Torsk med persisk inspireret yoghurt topping

Torsk med persisk inspireret yoghurt topping

Ingredienser

  • 2 skiver soltørrede skalotteløg
  • 0,5 dl hvid balsamicoeddike eller anden god eddike
  • 10 stykker torsk
  • 10 portioner
  • 45 minutter
Marinerede skalotteløg

Overhæld de tørrede løgskiver med eddiken og lad dem trække i mindst 1 døgn, men gerne længere.

Kom de marinerede skalotteløg, yoghurt, smør, salt og dild i en lille foodprocessor. Kør blandingen til en glat creme. Fordel en god spsk. yoghurtmarinade på hvert stykke torsk og bag det i ovnen ved 160° i ca. 10-12 min.

Tips

Soltørrede skalotteløg kan købes i mellemøstlige supermarkeder/købmænd. I stedet for soltørrede skalotteløg kan du bruge ¼ zittauerløg. Lav evt. en stor portion marinerede løgskiver og brug dem til andre typer dip og dressinger. Du kan med fordel gange portionen på yoghurtmarinaden op, så blenderen har en større portion at arbejde med.

Smelt smørret, når løgskiverne har trukket i eddiken mindst 1 døgn.

Brug en lille foodprocessor eller lav en større portion i en større blender.

Kør blandingen til en glat creme.

Cremen smøres på torsken, der bages, til den deler sig i flager.

Energi 5630 kJ
Protein 74%
Kulhydrat 2%
Fedt 24%