close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Vildt tikka masala

Vildt tikka masala

Her får du en vildtret som ikke vælter budgettet. Det er sæson for dansk vildt lige nu. Vælg en af de billigere udskæringer til hverdagsmaden, fx hals eller bov og oplev at en relativ lille mængde kød giver masser af smag. Spis denne varme, krydrede ret med masser af god sovs til ris eller naanbrød. Laves retten ekstra spicy er det forfriskende at servere en kold yoghurt-drik til.

Ingredienser

  • 800 g dyrebove
  • 4 g spidskommen
  • 4 g chilipulver
  • 10 g garam masala
  • 5 stykker karry- eller laurbærblade
Sovsen
  • 30 g hvidløg
  • 50 g frisk ingefær
  • 250 g zittauerløg
  • 250 g porrer
  • 250 g gulerødder
  • 10 g olie til bruning
  • 800 g flåede hakkede tomater
  • 500 g vand
  • 6 g groft salt
  • 2 g friskkværnet peber
  • 200 g Arla® økologisk skyr 0,2%
  • 400 g kokosmælk
  • 1 portion

Skær kødet i tern á 5x5 cm, bland det grundigt med krydderierne og lad evt. kødet marinere et par timer på køkkenbordet eller natten over i køleskabet.

Sovsen

Kør hvidløg, ingefær, løg, porrer og gulerødder på en foodprocessor og hak det fint (ikke mos!). Brun kødet i en gryde eller på kipsteger i varm olie. Sørg for at der bliver en god stegeskorpe og at kødet ikke kommer til at ”koge” på panden. Det er også her, at krydderierne bliver ristet godt igennem og giver en rundere og mere fyldig smag til retten. Tag kødet op og rist grøntsagerne i olien, så de bliver godt varmet igennem og bland kødet i grøntsagerne. Tilsæt tomater, vand, salt og peber. Lad retten simre et par timer. Gerne uden låg, så sovsen bliver tyk og chunky. Når kødet er dejlig mørt tilsættes skyr og kokosmælk. Kog evt. sovsen lidt ind før servering.

Tips

Retten bliver kun bedre af, at blive tilberedt dagen før, så krydderiernes smag kan trække godt ud i sovsen. Server evt. vildt tikka masala med kogte ris og groft brød.

Energi 10500 kJ
Protein 38%
Kulhydrat 20%
Fedt 42%