close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Gamle Ole® danbo ekstralagret

Gamle Ole® danbo ekstralagret

Ekstralagret Gamle Ole® er osten, der sætter andre gamle, lagrede oste på plads. Gamle Ole® er præmieret håndværk, der fremstilles efter de oprindelige recepter på Tistrup Mejeri og med udgangspunkt i den særlige Tistrup mælkesyrekultur. Osten presses i osteklæde og modnes med rødkit, der sammen med lagringen giver osten sin særlige karakter – en proces, der overvåges nøje af ostemestrene på Tistrup Mejeri. Osten har lagret mellem 30 og 40 uger, og det er derfor en meget fyldig og smagfuld ost med en stærk og lagret kitsmag, som giver en lang og kraftig eftersmag. Konsistensen er sprød, men samtidig fløjlsblød og smeltende i munden. Det er den ultimative, stærke ost for osteelskere. Osten er smidig og skærefast med jævnt fordelte, runde huller, der er lidt større end ærter. Med sine 2,7 kg er osten en kvart helost, hvilket gør håndteringen nem og tidsbesparende.

Serveringsforslag:
Servér osten på brød – evt. med fedt, løg, sky og mørk rom, som en rigtig Gammel Ole® servering eller som en del af dine specialoste.

Næringsværdi pr 100 g

  • Energi 1401 kJ
  • Fedt 26 g
  • - heraf mættet fedt 17 g
  • Kulhydrat 0,5 g
  • - heraf sukkerarter 0,5 g
  • Protein 24 g
  • Salt 1,7 g

Produktinformation

  • Mælk, salt, løbe, mælkesyrekulturer, konserveringsmiddel (natriumnitrat).
    Skorpe: Tynd klar skorpe af paraffin wax og tynd stanniol
  • Ved højst: 5 °C
  • Ja
  • Uåbnet: Se datomærkning
    Holdbarhed fra grossist: 42 dage
  • 2 kg
    33267 - 4x2 kg
  • Tistrup Mejeri