close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
1980x825Lurpaksaerligt.jpg

Derfor er Lurpak® noget særligt

Dansk smør fremstilles af pasteuriseret fløde, der syrnes med forskellige mælkesyrebakterier. Det giver Lurpak® smør sin specielle aromatiske duft og rene, syrlige og fyldig smag. Lurpak® smør er let saltet – 1,2 gram salt pr. 100 gram smør – hvilket generelt er mindre end normen for smør fra andre lande.

Lurpak® smør forstærker råvarernes smagsnuancer.
Lurpak® smør indeholder mere end 100 forskellige aromastoffer, der både udvikles gennem syrning og findes naturligt i mælken. Når du steger i smør, påvirker aromastofferne det samlede smagsindtryk, så råvarernes egne smagsnuancer bliver stærkere.

Lurpak® smør bruner bedre end olier
Når smør smelter på panden, er det indholdet af laktose og proteiner, der sørger for den ideelle stegeskorpe og den specielle, lidt karamelagtige smag og duft, som man ikke opnår ved stegning i olie. Dertil kommer, at en bred sammensætning af fedtsyrer også bidrager til den unikke smag, når de opvarmes.

Lurpak® smør bruner ved lavere varme
Sammensætningen af fedtsyrer betyder, at smør ikke skal varmes så højt op som olie og margarine. Smør bruner ved omkring 125 grader, mens margarine kræver temperaturer på 165-185 grader og olie 140-200 grader. Det er nemt at se, hvornår smør er klar til at brune. Kom smørret på en kold pande, smelt til skummet begynder at lægge sig – så er du klar til smørstegning.