close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Arla_SmagsLab_stor.jpg

ARLA® SMAGSLAB ’DET VAR EN ØJENÅBNER…’’DET ER NOGET, VI KAN BRUGE…’’DET ER IKKE SIDSTE GANG…’

Alle sanserne er i spil. Der snakkes, smages og eksperimenteres med en smittende begejstring. Vores nye gratis workshop – Arla® SMAGSlab – har været en udsolgt succes hele efteråret. Nu åbner vi for tilmeldingerne til forårets arrangementer, og her kan du læse lidt om, hvad der venter dig og se, hvad andre fik med sig hjem.

Det er ildsjælene, der mødes. Både deltagerne på efterårets workshops og underviserne er professionelle køkkenfolk, der brænder for god mad skabt af gode råvarer. Det er erfarne folk ved gryderne, og Mads Nybro og Thomas Stig Jørgensen har – godt sekunderet af de kokkeuddannede Arla-konsulenter – formået at overraske deltagerne. Arla® SMAGSlab åbner døren til en helt ny verden af anvendelsesmuligheder med bl.a. skyr, fløde og hytteost.

Hele vejen rundt

På workshoppen arbejdes der både med det kolde og det varme sundhedsbevidste køkken – fra bagværk til frokost, anderledes mødeserveringer, varme retter og desserter. Der er masser af opskrifter til inspiration, og omdrejningspunktet for det hele er god smag. Her starter vi med at give dig nogle redskaber til arbejdet med netop ’smag’,  hvorefter der er rig lejlighed til
eksperimenter i grupperne. Du kan læse mere om Arla® SMAGSlab og tilmelde dig her på hjemmesiden.

Deltagerne siger…

”Det var en rigtig, rigtig god dag – tiden fløj af sted. Der åbnede sig en helt ny verden af måder, man kan bruge mejeriprodukter på. Vi har fx ikke brugt hytteost før, men det skal vi godt nok til at lege med. Det gav også rigtig godt, da vi blev sat til eksperimentere med smagssætning af skyr, og vi har efterfølgende brugt flere af idéerne. Det er så fedt at ha’ en hel dag, hvor man bare kan eksperimentere og lære af både underviserne og de andre i gruppen. Det er første gang, jeg er med på en Arla workshop, men det bliver ikke den sidste.”

Hanne Krog, Kantineleder, Skanderborg Kommune

 

”Jeg fik rigtig meget med hjem. Vier en idrætshal, der gerne vil gøre op med myten om usund mad, og her er der så meget at hente i produkter som hytteost og skyr. Flere af idéerne fra workshoppen er allerede på menukortet, for opskrifterne er nemme at komme i gang med. Det var spændende at lære om skyr-surdej, der kan være klar på 6-8 timer. Jeg kan i øvrigt varmt anbefale hjemmesiden fra Arla Foodservice. Her finder jeg masser af inspiration i de supergode opskrifter, der jo er udviklet til sådan nogen som os.”

Lone Jørgensen, Café- og kantineansvarlig, Thy Hallen

 

”Tænk, at man kan erstatte 80% mayonnaise med en blended hytteost med 4,5% fedt – og få stort set samme smags- og konsistensoplevelse. Vi arbejder i forvejen meget med smag, men arrangementet fik os til at se på meget i et nyt lys. Ideerne kan bruges her-og-nu, og det er jo ikke dyrt at eksperimentere, når det kan gøres med mejeriprodukter. Og så får man jo næsten altid et netværk på dén slags arrangementer. Så jeg må sige, at når Arla inviterer – og man er så heldig at komme med – så gør de det godt!”

Flemming Dam, Køkkenchef, Region Midt, Viborg

 

”Jeg står ikke selv i køkkenet til daglig, men har ansvaret for driften af de kantiner, som Dansk Facility Service har aftale med. For mig handler det om at få inspiration og viden, så jeg kan give det videre til medarbejderne i vores køkkener med opfordring til selv at deltage. Der er gode opskrifter, men det er også rigtig godt at blive udfordret, når underviserne opfordrer os til at sætte vores eget præg på retterne. Vi fik virkelig prøvet at SMAGE og snakke om smag, da vi skulle lave en dressing med skyr. Arla® SMAGSlab er en god investering af tid.”

Helle Willumsen, Driftsleder, Dansk Facility Service