close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
1980bekaempMadspild.jpg

Bekæmp madspild

Nu lancerer Arla Foodservice ”Go’ SMAG i dit professionelle køkken”, der hver tredje uge direkte i din inbox giver dig masser af inspiration til at bekæmpe madspild. Hvis du også har økologi på programmet, kan du glæde dig til spændende opskrifter i sæson, som kan hjælpe dig med at skabe god smag og variation og øge din økologiprocent.

Du arbejder sikkert allerede med det, for 88% af alle kantiner arbejder i høj grad eller meget høj grad med at mindske madspild*. Vi vil gerne give dig inspiration til at nå endnu længere, så i det nye inspirationsunivers tager vi udgangspunkt i de udfordringer, de professionelle køkkener står over for i kampen mod madspild og målet om mere økologi uden at det koster ekstra.

Udviklet sammen med kantiner

For at forstå hvad du har brug for og lyst til at læse om, samlede vi en række af de førende kantiner, der arbejder målrettet mod madspild og med økologi til en workshop.

Deltagerne kunne bekræfte, at der bruges megen tid på at søge ny inspiration. Især inspiration til nye retter og smagsoplevelser samt nyheder og muligheder, der kan reducere omkostningerne i køkkenet, står højt på listen.

Fælles for alle var, at man ser et kæmpe potentiale i arbejdet med madspild og økologi – hele tanken om bæredygtighed. Derfor bliver tips og gode råd om, hvordan råvarerne udnyttes bedre, et fast punkt i vores online inspirationsunivers ”Go’ SMAG i dit professionelle køkken”.

Økologi giver faglig stolthed og mere kreativitet i køkkenet. Det sætter sundheden og kvaliteten i fokus, og der er i det hele taget stor signalværdi i den ansvarlighed, som Ø-mærket er udtryk for. Men det kan være en udfordring at øge eller fastholde økologien, og derfor er ny inspiration vigtig.

Workshoppen gav mange kontante forslag til indhold, så du kan godt glæde dig.
Annemette Østergaard Bach og Inger Kjærgaard Jespersen fra Frugtformidlingen, der underviser på Arla® ØKOlab, står også for udvikling af indholdet til ”Go’ SMAG i dit professionelle køkken”, og de fik masser af idéer med hjem, som de giver videre til dig i 2017.

*Kilde: 4B Food Service – Grøn rapport 2016