close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Asparges_1980x825.jpg

Brug asparges til sidste millimeter

Asparges er en af de råvarer, hvor vi virkelig kan tale om en kort, dansk sæson – fra maj til Skt. Hans. Det er også en af de råvarer, hvor det virkelig kan smages, at de er helt friskhøstede. Danske asparges har en høj kvalitet, de er sprøde og smagfulde.

Hvide og lilla asparges skal skrælles TYNDT inden tilberedning. Uanset farve, så brug asparges til sidste millimeter! Undgå at knække for meget af bunden. De hvide skræller kan du koge til en dejlig suppe eller sauce – skrællerne syner ikke af meget, men de har overraskende stor smag.

De hele asparges er smukke på tallerknen i både hvide, grønne og lilla nuancer, og nogle avlere dyrker dem også tofarvet – hvid for neden og grøn/lilla for oven. Det er måden, man dyrker dem på, der giver asparges sin farve. Den grønne asparges er egentlig en hvid asparges, der bare har fået lov til at skyde op over jorden, nyde solens stråler og blive grøn. De hvide asparges vokser under jorden, og har derfor beskyttet sig med en lidt træet overflade.

Sæt asparges på menuen den dag, du får dem ind af døren – og nyd hver en millimeter i fulde drag mens de er her.

Se opskrifter