close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
brunetSmoerHero.jpg

Brunet smør

Med brunet smør kan menuen gøres en tand mere smagskompleksog modig. Se med her, når vi går i smeltediglenog sætter ord på det der sker, når smør blivertil brunetsmør og nye nøddeagtige smagsdrejninger opstår. Vi giverdet lidt mere kant og karakter med idéer til både det sødeog salte køkken. Måskeskal årets is smagssættes medbrunet smør.

DET NYE KUVERTSMØR – med noter af nødder og urter

Skal du give menuen signatur fra starten, så giv gæsten en ”helt ny smøroplevelse” og server brunet smør i en køleskabskold og smørbar version, sammen med dit kuvertbrød.

PERFEKT TIL ÆGTE SAUCE

Her taler vi kulinarisk niveau. Når vi lader den nøddeagtige smørsmag gå op i en højere enhed sammen med bitter knoldselleri, serveret med stenbiderrogn og ægte sauce, lavet på brunet smør.

IS RØRT MED BRUNET SMØR

Brunet smør falder naturligt godt ind i det søde køkken. Her har dessertkokken nørdet og udnyttet noterne af brunt, brændt og karamelliseret, og skabt en karakterfuld kærnemælks-is med brunet smør til kærnemælkssprængt æble.

FØLG OS PÅ

@arlakolinarisk eller på kolinarisk.dk - her kan du se flere videoklip med brunet smør i hovedrollen.

FORMEL PÅ BRUNET SMØR

FORMEL PÅ BRUNET SMØR

FORMEL PÅ BRUNET SMØR

Nogle foretrækker, at brune smør i en gryde, andre i ovnen. Begge dele er muligt og kræver blot en anelse opmærksomhed og løbende omrøring. Nedenstående er komfur-versionen:

  • Smelt smørret ved 125°C, så vandet fordamper.
  • Hold temperaturen under 130°C, og rør jævnligt.  
  • Lad smørret skifte farve, så smørrets indhold af laktose og protein bliver brunt og danner maillard – det giver de eftertragtede smagsnoter af brunt, brændt, nødder og karamel.
  • Smørrets indhold af fedtsyrer gør, at den runde og bløde smørsmag bevares, mens maillard-reaktionen ved bruning danner nye og intense smagsdimensioner. 

TIP: Brug fx brunet smør som smagsboost i monterede saucer og smøremulsioner, ved braisering af grønt og garniture, i bagværk, som kuvertsmør og i desserter.