close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Buffet_1980x825.jpg

Buffet uden autopilot

Hvilke signaler og budskaber sender den måde, du anretter maden på din buffet?

Ofte slår vi automatpiloten til og gør, som vi plejer. Det samme gør vores gæster. Ved at ændre formen på måltidet på en tilfældig tirsdag får du pludselig opmærksomhed. Du skaber en måde at komme i kontakt med dine gæster på og en mulighed for at give dem viden – fx om den økologiske omlægningsrejse I er på.

Lav små postkort med budskabet om at ‘i dag serverer vi økogris’, som I kan lægge ved maden, hvis den skal ud af huset. Rids ØKO i brødets overflade inden du bager det, del jeres økologiske køkkenfortællinger på intranettet eller lav en plakat til ophæng på udvalgte steder.

Et eksempel kan også være at servere maden ved bordene i stedet for på buffeten – måske oven i købet bede gæsterne om at fylde bordene op et efter et, så de ikke nødvendigvis sidder sammen med dem, de plejer. Giv dem en særlig økologisk madoplevelse den dag.

Et andet eksempel er at lade gæsterne være en del af madlavningen. Lad dem fx røre deres egen urtemayo til årets første kartoffelmad – du har stillet mayo, citroner og et arsenal af hakkede urter frem, og så er det op til gæsten at røre sin individuelle mayo og smage til undervejs – evt. med vejledning fra dig og dine kolleger.

Ved at ændre formen på måltidet i ny og næ får du skabt en ny energi og nye samtaler om maden.