close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
1980DenPerfektePizza_Stor.jpg

Den perfekte pizza

Hvad er den perfekte ost til den perfekte pizza? Er det gouda, havarti – eller er det mozzarella, som Angelo Trasmundi i Stensballe ved Horsens hævder? Han har svaret med fra sit hjemland, Italien, og han har siden 1984 sørget for, at østjyderne kan få en pizzaoplevelse, man gerne kører lang efter. Spændende italienske pizzaer med mozzarella, som han river på en lidt speciel måde.

Det er rigtig italiensk. Et rigtig familieforetagende, selv om Angelo Trasmundi er eneste italiener i den autentiske italienske restaurant og pizzeria Da Angelino. Angelos hustru, Grethe, styrer restauranten og delikatesseforretningen. Grethes to kokkeuddannede brødre arbejder i det meget velordnede køkken, mens søsteren tager sig af telefonerne. Og Angelo tager sig af pizzabageriet, sådan som han lærte det i sit hjemland.

Dejen er helt enkel – vand, salt, gær og rapsolie. Lavet om aftenen, koldhævet natten over og klar til dagen efter at levere den sprøde kant, der giver den helt rigtige lyd, når den skæres. Tomatsaucen laves af skårne tomater fra Italien, der aldrig smager helt ens, når de kommer til Danmark. Så her skal smagen justeres – måske med lidt sukker, olie eller salt – før den blendes. Fyldet – de italienske pølser og skinker, de frisksvitsede eller marinerede grøntsager og hjemmelavede pestoer, oregano og måske frisk rucolasalat til sidst.

Og så er der selvfølgelig osten

Osten, der skal gøre pizzaen komplet. Den skal smage af noget, men ikke overdøve de andre ingrediensen, siger Angelo. Det skal være revet mozzarella, men en dansk mozzarella, der smager af mere end den milde italienske. Angelo foretrækker Arla® Mozzarella 40+ i blok, for han ønsker selv at rive osten.

”Vi river osten i lidt brede flager, for så klumper de ikke sammen, men flyder jævnt ud med en flot, lys bruning,” fortæller Angelo. ”Og så har den danske mozzarella en uovertruffen strækkeevne, som er en stor del af fornøjelsen ved at spise pizza.”

Og der er mange, der fornøjer sig med Angelos pizzaer i Stensballe. Hver dag i weekenden bager den lille familie omkring 250 pizzaer. De nydes enten i den hyggelige restaurant sammen med pastaer, italienske delikatesser, desserter og god vin, eller de indtages i en stor radius omkring Horsens – mange af dem friskbagte derhjemme, for Da Angelino har stor succes med nylavede, halvbagte pizzaer, der får de sidste minutter i ovnen derhjemme.

 

Mozzarella_Lille.jpg

Arla® Mozzarella 40+

Osten er hvid, fast og uden huller. God at rive. Rigtig god strækkeevne på 10-15 cm. God og elastisk tekstur med en cremet, afbalanceret og lang eftersmag af ost. Rustikt, flot udseende.

 

Havarti_Lille.jpg

Harvarti

Osten er gul, fast og med mange små huller. God at rive. Ingen strækkevne. Teksturen er sprød og fast. Let ostesmag. Lys gylden, ensartet bagt osteskorpe med let fedtudsmeltning.

 

Gauda_Lille.jpg

Gouda

Osten er gul, fast uden huller. God at rive. Ingen strækkeevne. Teksturen er sprød og fast. Kraftig ostesmag. Bleg, bagt osteskorpe med lidt fedtudsmeltning.