close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
1980Essens_Stor.jpg

Essens fra Arla Unika® løfter smagen til nye højder

Sammen med nogle af de bedste kokke i landet skabte vi ostene i Arla Unika®, og nu begynder vi på næste kapitel med friskvare-serien ESSENS fra Arla Unika®. Det er sødmælk, kærnemælk, fløde og kefir, og det lyder velkendt, men der venter der dig og dine gæster en helt unik smagsoplevelse. En helt ny økologisk mejeriserie skabt af mælk fra Debelgård ved Brørup. Mælken er nænsomt behandlet med nytænkning på vores mikromejeri i Christiansfeld.

Hvordan kan man nytænke helt basale mejeriprodukter som sødmælk, kærnemælk og fløde eller en urgammel mejeritradition som kefir?

Man kan fx tage udgangspunkt i den egenskab, at koens mælk har forskellig smag og fedtprocent på forskellige årstider. Man kan udnytte, at fløde har større fedtindhold, end traditionerne byder. Og så kan man bruge erfaringer fra fermentering af øl og arbejdet med gær i brødbagning til at gå nye veje i udviklingen af naturlige mejeriprodukter.

Resultaterne møder du i ESSENS fra Arla Unika®, hvor du finder en smag, konsistens og tekstur, som er helt unik og et godt udgangspunkt for at give dine gæster en endnu større kulinarisk oplevelse.

Friskvarerne under ESSENS-mærket er mærket med Dyrenes Beskyttelses dyrevelfærdsmærke.

Lidt om de enkelte produkter i ESSENS fra Arla Unika® 

Kefir

Vi fermenterer økologisk årstidsmælk med en nyudviklet kefir-kultur,
der består af mere end 40 forskellige mikroorganismer. Foruden en meget aromatisk smag og en fløjlsblød konsistens tilfører denne kefir-kultur
mælken en helt speciel perlende fornemmelse. Kefir kan drikkes, som den er, men den er også meget velsmagende til varm mad, grillet kød og til kager.
Kan også bruges på müsli, til bagning, i dressinger og meget mere.
En spændende udfordring til din kreativitet og dit håndværk. 

Fløde 50%

Vi skummer fløden af økologisk mælk, og vi stopper først, når flødeindholdet er 50%. Det giver en ekstra fyldig og cremet fløde med masser af krop og smag. Konsistensen er anderledes end normal piskefløde, så når den piskes, bliver resultatet mere som en lækker creme end flødeskum. Når du bruger den i saucer, skal den ikke koges ind.

Årstidsmælk

Koens mælk varierer i smag og fedtprocent efter race, efter hvad koen spiser og efter årstid. Fedtprocenten i årstidens komælk svinger mellem 3,5 og 4,5%, hvilket naturligt giver en større fylde og flødesmag end traditionel sødmælk. Ustandardiseret og uhomogeniseret skånsom behandling efterlader et rent produkt med en høj viskositet, hvor intet er fjernet.

Kærnemælk

Vi syrner økologisk skummetmælk og fermenterer den med mesofile kulturer ved 21° C, hvilket er en lavere temperatur end vanligt. Men vores udviklingsarbejde har vist, at det er præcis den temperatur, som giver den mest aromatiske og milde smagsoplevelse.