close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Krydderurter_1980x825.jpg

Få mere ud af krydderurterne

Krydderurter kan pifte enhver ret op, og brug endelig en stor buket frem for blot at ‘pynte’ med enkelte blade til sidst – ellers kommer urterne let til at mangle deres berettigelse i retten. Brug dem aktivt i tilsmagningen og skær samtidig ned på saltet – der er masser af smagsnuancer at hente i de grønne planter.

Stilkene fra krydderurterne har en tendens til at lande i komposten i stedet for på tallerkenen. Der er meget saft og kraft i stilkene, så blend dem med olie eller syrnede mælkeprodukter til en lækker og flot dressing. Du får også en superflot grøn urteolie ved at blanchere persillestilke, varme dem op til til 60° i en god olie og blende hele herligheden.

Der er mange smagsgivere at hente i overskydende urt og stilk – fx kan du lave løvstikkesalt, myntesukker, estragoneddike, søde sirupper med citrontimian, citronverbena eller fennikeltop. Og lav køkkenets egne aromatiske teer af citronmelisse, basilikum og isop.

Og til sidst: Kog kartofler, ris og bælgfrugter med afpillede urtestilke for at tilføre mere smag.