close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Jordbaer_1980x825.jpg

Gem smagen af sommer til vinter

Det er nu, du skal hamstre de sidste af den danske sæsons solmodne jordbær. De er fulde af sommerens smag, og kender du din jordbæravler godt, kan du måske få et restparti til en god pris.

Når jordbærrene er i hus, starter smagseventyret. Lav fx en aromatisk jordbærchutney til kyllingen og en spicy jordbærrelish eller en jordbærketchup til medisteren. Eksperimentér med en jordbærbarbecuemarinade til julegrisen eller hvad med en krydret jordbærsaft til vinterens varme drikke? Prøv jordbærsauce til klatkagerne. Og jordbærmarmeladen er jo næsten obligatorisk – den klassiske med vanilje eller en mere vovet udgave smagt til med krydderier fra de varme lande.

Mens du langsomt opbygger dit jordbærforråd til vinteren og foråret, skal du huske at spise masser af jordbærmadder, for der går næsten et år, før dine smagsløg igen kan opleve det samme intense, friske jordbærbombardement igen. Nyd det i fulde drag – det er dansk sommer når det er bedst!