close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Sylteglas_1980x825.jpg

Genbrug din syltelage

I denne uge får du en opskrift med syltede pærer – det er en god anledning til at huske på alle de dejlige retter, hvor vi kan få glæde af syltelager. Syltelager kan både være eddikesyrlige, frugtsøde og med en salt, fermenteret smag. Uanset karakter er der komplekse smage og aromaer med stor anvendelighed i mange andre sammenhænge.

Brug dine lager til at sylte nye ingredienser – altså genbrug. Brug dine syrlige lager som smagsgiver til saucen eller gryderetten, til salatdressinger eller som marinade til de stegte grøntsager og kogte bælgfrugter – gerne sammen med den syltede grøntsag eller frugt. Brug de søde frugtlager i indkogt version til kolde drikke om sommeren og lune sjælevarmere om vinteren.

Der er tilmed rigtig god økonomi i at sylte råvarer i sæson. Brug kun gode ingredienser til lagen – vælg fx en god, hvid balsamico, når du eddikesylter græskar. Selv om det har en merpris, kan det godt svare sig på den lange bane.

Og husk: Du udvikler dit helt eget personlige smagsbatteri, når du forædler syltelagen – når du kombinerer den med krydderier, grønt, frugt, bær, urter…

God fornøjelse!