close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight

Hvad er hytteost?

Hytteost er fremstillet af skummetmælk, som opvarmes og syrnes og derefter tilsættes osteløbe (mælkesyrebakterie), så det danner små ostekorn. Ostekornene tilsættes derefter en blanding af salt og fløde.

Hytteost var kendt i Centraleuropa før Amerika blev opdage, men opskriften fulgte med de europæiske imigranter, der som amerikanske nybyggere gjorde osteproduktionen til en tradition hjemme i deres hytter – heraf navnet Cottage Cheese. Det blev en danskfødt, indvandret mejerist fra Langeland, der satte osten i egentlig amerikansk mejeriproduktion i 1915, og amerikanerne fik smag for den gode ost. Da der kom amerikanske soldater til Europa efter 2. verdenskrig, blev danske mejerier I 1950 spurgt, om man ville starte en production af hytteost. Salget i detailhandlen herhjemme startede dog først i1963.