close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Ivaerksaetterens_droemmekager_stor.jpg

Iværksætterens drømmekager

Han havde aldrig smagt dem. Han vidste intet om bageri. Men så købte Anders Venø to stykker cheesecake på Nørrebro. I dag er han ejer af to butikker med mere end 100 cheesecakes på programmet. Kunder fra hele verden bidrager til produktudviklingen sammen med bedstemor, mens bedstefar har lagt navn til. Her er historien om Bertels.

De smagte fantastisk, de to stykker cheesecake, som Anders Venø købte tilbage i slutningen af 2012. Tre uger senere købte han en butik, ansatte den amerikanske kok bag de to stykker kage og startede en produktion af 10 kager om dagen – 12 forskellige.

Et år senere åbnede han butik nummer to, Bertels Salon i Kompagnistræde.

Cheesecakes er trend

Efter mødet med de to stykker kage afsøgte Anders markedet. I USA har cheesecakes været populære i 15-20 år, og tal fra England og Tyskland viser, at interessen er stærkt stigende. Mavefornemmelsen sagde Anders, at trenden også kunne ramme Danmark.

”Danskerne har jo fået smag for kager – bare se interessen for ’Den store bagedyst’,” siger Anders. ”Og du kan variere opskrifterne på cheesecakes i en uendelighed. Du kan lave dem sunde eller syndige, du kan lave dem gluten- og laktosefrie, du kan variere efter sæson, og du kan konvertere andre desserter til cheesecakes. Det er fx min bedstemors opskrift på rødgrød, der har inspireret til vores rabarberkage og familiens risalamande-tradition, der bruges i én af vores julekager.”

Men også kunderne bidrager til produktudviklingen. ”Vi har fået opskrifter sendt via Facebook fra både Østrig og USA, og vi bruger opskrifterne som inspiration til vores egne udgaver af kagerne. Det var to amerikanske turister der gav os en opskrift på en pie, som via eksperimenter blev til vores Key Lime Cheesecake,” forklarer Anders. ”Og i øjeblikket har vi en polsk, en marokkansk og en indonesisk kok ansat i bageriet – alle med erfaringer med cheesecakes fra deres hjemlande.”

Lag-på-lag muligheder

Alle Bertels cheesecakes er indtil videre bagte. Det er blevet vores signatur, lyder forklaringen. Bundene bages om eftermiddagen, og næste morgen kl. 6 ’toppes’ kagerne, så de kan afhentes kl. 8 og køres ud til butikkerne.

”Det er et håndværk at lave cheesecakes, og kvaliteten afhænger af de råvarer, du bruger. Hos os er alle ingredienser økologiske. Og kagerne kan blive flotte med deres lag-på-lag muligheder. Derfor leverer vi også mange ud af huset – ikke kun en gros til andre virksomheder – men også til arrangementer hos både virksomheder og private – fx til bryllupper, hvor vi bl.a. har leveret en bryllupskage med 60 lag og smagsvariationer,” slutter manden, der for tre år siden aldrig havde smagt en cheesecake.