close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Kaalblade_1980x825.jpg

Kål er billig salat

Salater har en ret høj kilopris, hvis vi sammenligner vægten med et kålhoved – stykprisen er stort set den samme, men vægten er markant forskellig. Mange af de kålblade og toppe fra de grovere grøntsager, som vi let kan komme til at smide direkte i skraldespanden, kan bruges i salatskålen. For eksempel er de spæde blade på blomkål og broccoli meget delikate. Toppen af bladselleri og knoldselleri giver god fylde og masser af smag, men brug dem i små doser.

Senere på året kommer de nye danske pak choy, som med næsten knasende sprødhed og stor saftighed er et forfriskende supplement til de grove rodfrugter.

Der er også god variation at hente i kålhovederne – snit fx spidskål i tynde strimler og vend det med salaten. Og skal der ekstra farve i skålen, er røde spidskål, grønkål og savoy gode, når de skæres i helt tynde strimler.