close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
DanskeKartofler_1980x825.jpg

Kartofler til hverdag og fest

En kartoffel er ikke bare en kartoffel. Brug friske kartofler, så får du den bedste konsistens og den største smag. Variér med forskellige sorter – der er stor mangfoldighed at hente i både smag og konsistens, form og farve.

Kartoflen rummer det hele. Den bliver ophøjet til noget af det ypperste, vi kan spise i sommermånederne. Den kan være helt neutral i smagen og dermed give plads til andre, fremtrædende ingredienser, og den er så billig, at vi dels har råd til at spise den hele året og dels har råd til at krydre den med dyre krydderier, godt kød eller smør.

Det er en fordel at tilberede kartoflerne med skræl på. Skrub dem godt og undlad at skrælle. På den måde beholder kartoflen de næringsstoffer, der sidder i- og lige under skrællen. Også konsistens og smag bevares, og du undgår at skrælle spiselig mad lige ned i skraldespanden.

Det er fint at have en hverdagskartoffel til de fleste dage. Kør gerne med to forskellige sorter – en kogefast og en melet. Så kan du supplere med en ‘gourmet-kartoffel’ i ny og næ - fx en af disse sorter:

Æggeblomme

En lille rund og gul kartoffel med stor kogefasthed og en del ‘øjne’. Mild og sødlig smag, utrolig cremet og fast på

samme tid. Yderst velegnet til at koge – evt. rørt med et surmælksprodukt til en klassisk kartoffelsalat. Fungerer også godt ovnbagt ved høj temperatur.

Blå Congo

Mørkviolet med hvide marmoreringer. Utrolig dekorativ og ideel til fritter, pizzatopping, i mos, bagt og stegt. Blå

Congo hører til de melede sorter.

King Edward

Rødligt skind med gulligt indre. Ideel til mos, som bliver helt florlet med denne kartoffel. Også god at bage med

skræl på, så de flotte røde nuancer glæder øjet.