close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Klatkager_1980x825.jpg

Klatkager af hva' du har

Klatkager af kolde ris og grønsager er god restemad og fremragende til at strække nogle af de lidt dyrere råvarer – fx røget fisk eller skinke, der kan bruges som topping på klatkagerne.

I denne uges opskrift er klatkagerne med ærter – næste gang kan de være med kolde gulerødder i tern eller grofthakket, bagt knoldselleri. Brug det du har af sæsonens grønt.

Kogte, kolde ris er også velegnede i frikadeller og farsbrød eller som fyld i en cremet karrysuppe med kokosmælk og frisk koriander. Den indonesiske ret Nas igoreng er også et smagfuldt indslag på menukortet med stegte ris vendt i en frisk krydderblanding af fint knuste cashewnødder, frisk koriander, ingefær og forårsløg.

I det søde køkken kan en rest kolde, kogte ris vendes med græsk yoghurt, frisk frugt eller grød og smages til med vanilje, ingefær eller fx knuste fennikelfrø – alt efter, hvilke smage der passer sammen.