close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
OekoHoens_1980x825.jpg

Kød med mere smag

En økologisk kylling har en forholdsvis høj kilopris sammenlignet med konventionelt kyllingekød. Alligevel får du meget for pengene, fordi den til gengæld svinder mindre under tilberedning. Kødkvaliteten er høj, fordi kyllingen har været dobbelt så længe om at vokse sig slagteklar.

Du kan kræse yderligere om dit kød ved at lade det marienere i surmælksprodukter – kærnemælk og yoghurt er ideelle til det. Du kan også marinere i mælk, hvis du ikke ønsker den let syrlige smag, som surmælksprodukterne kan give kødet. Marinering i mejeriprodukter øger saftigheden, så kødet opleves mere mørt. Det bringer mere smag til kødet og overfører aromastoffer fra eventuelle smagsgivere, som tilsættes marinaden – fx tørrede krydderier, friske urter eller citrusskal. Jo længere tid kødet ligger i marianden, desto større effekt opnår du.