close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Gode_Vaner_Top_1980x825px_lacto_vegetarisk.jpg

Lacto-vegetarisk

Mange kantine-køkkener har ’sund og bæredygtig mad’ højt prioriteret i hverdagen. Og i vores jagt på GODE VANER møder vi flere og flere køkkener, der NYTÆNKER og bevidst serverer maden ud fra anbefalinger om ’mere grønt og mindre kød’.

Nogle kantiner arbejder helt konkret ud fra ’80/20-MODELLEN’, hvor det handler om at menusætte med 80% grønt/frugt og 20% kød, mange andre går ’LACTO-VEGETARISK’ til værks, og nogle bevæger sig i en mere ’FLEXITARISK’ retning og snupper en kødfri dag hist og pist i løbet af måneden.

Ens for alle er, at når det handler om gode vaner og morgendagens mad, bevæger råvarerne, maden og kundernes smagsløg sig i en mere øko-samvittighedsfuld, bæredygtig og klimavenlig retning.

Lacto-vegetarisk betyder, at maden er vegetarisk og mejeriprodukter er en del af kosten. På cafeer, i restauranter og på gadeplan kaldes lacto-vegetarisk også GourmetVegetarisk

Vi har sat den LACTO-VEGETARISKE trend på menuen – se her hvordan:

Aerteklatkager.jpg

Ærteklatkager

Fulde af smag og fylde, konsistensen er på én gang både sprød udenpå og blød indeni.

Se opskrift

 

spicysuppe.jpg

Spicy suppe af gule ærter med broccoli, karry og kokos

Denne spicy suppe er overraskende hurtig at lave, og så er den fyldt med samg og mættende gule ærter. Gule ærter er udover at være gode mættende konsistensgivere også fyldt med proteiner.

Se opskrift

 

svampeterrin.jpg

Kold svampeterrin med purløg og estragon

Er svampeterrinen også en af de retter som er gået lidt i glemmebogen i dit køkken, så skulle du måske prøve denne moderne udgave med knoldselleri, estragon og den smagfulde ost Digekrone.

Se opskrift

 

Tortilla.jpg

Tortilla med årstidens grønt

Den spanske omelet Tortilla er en af de mest serverede retter i Spanien. Spanierne spiser tortilla som den er, som en tapas eller et let middagsmåltid, og de kan også finde på at komme den imellem to lag brød, som en bocadillos, eller sandwich, om man vil. Oprindeligt er tortillaen fyldt med kartofler, men den kan varieres i det uendelige med forskellige grønsager alt efter sæson.

Se opskrift

 

porrerisotto.jpg

Porrerisotte med hytteost og sprød topping

Den milde og fløjlsbløde risotto med porrer og selleri får en unik cremethed og fylde, når den røres med hytteost lige før serveringen. Ristede solsikkekerner og sprøde porretoppe tilføjer kontrastfuld, sprød konsistens og smagfuldhed sammen med aromatisk citronskal og varmen fra friskkærnet peber.

Se opskrift