close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Ostetallerken_Hapser_1980x825.jpg

Less is more når det handler om gode kvalitetsoste

Det kan smages, at osten har lagret længere ved en helt nøjagtig temperatur, at osten kommer af gode råvarer, og at en mejerist har givet den særlig opmærksomhed undervejs. For når smagen både er kompleks og stor, skal der ikke så meget til, for at få en tilfredsstillende smagsoplevelse. 

Når du vælger at bruge lidt flere kroner pr. kg på god kvalitetsost, er det en god idé at portionsanrette osteserveringen. Det øger eksklusiviteten på det visuelle plan, og du får mulighed for at matche osten med det helt rigtige tilbehør. Nogle gæster ville måske gå uden om græskarchutney og timian-rugchips, hvis det var ta’ selv – og dermed gå glip af den syre, som komplimenterer den fede og salte ost. Når du anretter osten sammen med tilbehøret, kan du tilmed styre, helt ned på gram, hvor meget ost der bruges pr. portion = bedre økonomi.

Det tager naturligvis lidt ekstra arbejdstid at portionsanrette serveringen – og muligvis er der også behov for ekstra service og opvask. Men beregninger viser, at det godt kan tjene sig selv hjem, fordi gæsten simpelthen spiser mindre af de dyre råvarer.

Husk i øvrigt at få syltet græskar, lavet æblesmør og andre specialiteter til osteanretningerne i denne tid. Det er nu det smagsrige forråd skal laves.