close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
RunkneAebler_1980x825.jpg

Mere smag i overmodne frugter

Runken skind er tegn på, at frugterne har tabt en del af sin væske. Så er smagen så intens, at de kan bruges som sødemiddel.

Brug de overmodne æbler til opskriften med havrescones med æble og saltede peanuts. De æbler, som ingen længere vælger i frugtskålen fordi de fx har fået en sort plet på kinden, eller er blevet lidt runkne i skindet.

Egentlig er det heldigt at ingen vælger de modne æbler. Under modningsprocessen mister æblet nemlig en del af sin væske, og æblesmagen intensiveres, så æblerne kan bruges som sødemiddel i fx disse scones. Og er det den overmodne pære eller blomme, der ligger tilbage, så giver det blot en ny variation til dine scones.

Overmoden frugt er også lækker at koge til en grød med varme krydderier, som fx kan fyldes i årets fastelavnsboller.