close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Paeresild_1980x825.jpg

Økologi og økonomi i smørrebrød

Smørrebrød er en populær anretning hos de fleste gæster. Det er fantastisk, når køkkenet har afstemt smagene og smurt madderne, så man blot skal dykke ned i herligheden med kniv og gaffel.

Det kan desværre hurtigt blive en dyr affære for køkkenet med fokus på økologi, for godt pålæg og topping i rigelige mængder er dyrt. Men med den økologisk tanke, der hylder grundsmagen i basisråvarerne – og optimal udnyttelse af hele råvaren – er det let at finde billigere alternativer til den dyre topping uden at gå på kompromis med smagsoplevelsen.

I denne uge får du opskriften på et stykke smørrebrød med gammeldags modnet sild. Gammeldags modnede sild koster et par kroner ekstra end syremodnet sild, men det kan til gengæld smages og fornemmes på konsistensen, at silden er saltet, krydret og langsomt modnet.

Du finder opskriften her

Når råvarerne er af høj kvalitet behøver de ikke alverdens indpakning i pynt og topping. Tværtimod kan simple ingredienser give smørrebrødet en wow-effekt. Prøv fx med porretop, rugchips af en rest brød, køkkenets syltede græskar, en grov sennep rørt op med hjemmelavet æblemos, fintsnittet top fra knoldselleri vendt med en skefuld hytteost eller papirstynde skiver af bladselleri lagt i isvand, så det krøller flot op. Hold fokus på, at ALT pynt skal kunne spises i den mængde, der er doseret. Og less is more.