close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
SiriusHvDame_Stor.jpg

Sirius og Den Hvide Dame

Arla Unika lancerer nu to nye oste til din ostetallerken og til det salte, udfordrende køkken.

Arla Unika® Sirius
Sirius er en prisvindende dehydreret rødkit, hvid- og blåskimmelost fra Troldhede Mejeri. Ved at dehydrere osten er de fine og elegante smagsnoter fra de tre skimmeltyper bevaret, og smagsmagien opstår lidt efter lidt under udtørringen.

Arla Unika® Den Hvide Dame
Den Hvide Dame er en hvidskimmelost fra Lillebælt Mejeri. Mælkens naturlige fedtindhold af fløde er tredoblet, hvilket løfter osten til hidtil ukendte højder på minimum 75+. Smagen balanceres med gærkulturen Geotrichum, som danner en sprød, skimmelagtig overflade og resulterer i en lækker, cremet hvidskimmelost.

Her får du stjernekokken Morten Falks forslag til to spændende retter med de nye produkter.

SiriusOpskrift_Lille.jpg

Cæsarsalat med Sirius og sardiner garneret med stegte zucchini

Morten har brugt Sirius som kraftig smagsgiver i en dressing og revet i tynde flager over Cæsarsalaten. Kombinationen af rød-, hvid- og blåskimmelost giver salaten en helt ny smagsdimension.

Se opskriften

 

HvideDameOpskrift_Lille.jpg

Puré af kartofler med bid af Den Hvide Dame og aromatiske svampe

Den Hvide Dame giver smag og konsistens til Mortens kartoffelpuré, hvilket den også kan gøre til efterårets gode saucer og lignende. Kombinationen med hvidskimmelost til de soyasyltede svampe er himmelsk.

Se opskriften