close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
SkiveskaaretOst_stor.jpg

Skiveskåret ost – fordele sort på hvidt

Der er så mange fordele. Du sparer masser af tid, penge og hårdt arbejde. Du serverer kendte oste med god smag. Du undgår madspild. Skiveskåret ost er sund fornuft, og vi har lyttet til jeres ønsker. Derfor lancerer vi et helt nyt sortiment af ost i skiver.

Traditionelt har ost været skåret i skiver på 9 x 9 cm. Vi holder fast i traditionen, men nu kan du også få ost i skiver på 6 x 9 cm, så de passer præcist til et halvt stykke rugbrød. Det har været et stort ønske fra flere professionelle køkkener. Det har også været et ønske, at bordpak-emballagerne er med genluk. Nederst på siden kan du se hvilke oste, der tilbydes i 6x9 og 9x9.

Derfor er skiveskårne oste en god forretning

Der er køkkener, hvor man stadig vælger selv at skive heloste op. Det er ofte med det argument, at helost har en lavere kilopris, men virkeligheden er en anden. Der er spild, når skorperne skæres fra, og indregner du timelønnen for det hårde arbejde med at håndtere de 8 kg tunge heloste, bliver skiveskårne oste en god forretning. Og god hygiejne. Samtidig slipper du for arbejdet med datomærkning og egenkontrol. Herunder kan du se regnestykket for opskæring af helost til skiver:

Hvad er forskellen på samsø og danbo ost?

Samsø skiveost er en klassisk dansk halvfast og skorpefri ostetype opkaldt efter øen, hvor den blev udviklet tilbage i 1930’erne. Samsø ost er lugtfri, og den har en mild og harmonisk, sødlig og afrundet smag, som passer godt til den daglige madlavning i det professionelle køkken. Samsø ost har utallige anvendelsesmuligheder – den er god som pålæg og til varme sandwich/
toast, da den milde ost er velegnet til opvarmning. Arla Klovborg® er produceret af dansk mælk.

Danbo er kitmodnet ost, hvilket betyder, at osten igennem hele lagringstiden er overfladebehandlet med en rødkitkultur. Rødkitkulturen modner under lagringen osten udefra og ind, mens ostens mælkesyrekultur modner osten indefra og ud. Det udvikler tilsammen danbo ostene til bløde, smidige oste med en god og skærbar konsistens.

Riberhus® er en ost af danbo-typen. Dét, der gør osten til noget særligt, er den specielle Riberhus®-kultur, der stammer fra den mere end 100 år gamle recept fra Ribe Mejeri. Sammen med lagringen er den med til at give osten sin karakteristiske fyldige og harmoniske smag samt cremede konsistens.