close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
GlasseredeGulerodder_1980x825.jpg

Skyl og skrub i stedet for at skrælle

Rodfrugtsæsonen er over os, og vi skal vælte os i dem helt indtil det spæde forår. Der ligger mange kilo mad i denne grøntsagskategori – og endnu flere kilo, hvis du trodser de fleste opskrifttekster, som dikterer, at du skal skrælle dine grøntsager. Du skræller spiselig mad direkte ned i skraldespanden – ofte 10–30 % af hele rodfrugten. Uden grund!

Bryd vanen! Stop op og se dine grøntsager i øjnene! I langt de fleste tilfælde er grøntsagen så pæn og fin i skindet, at det slet ikke er nødvendigt at skrælle.

Skyl og skrub i stedet dine grøntsager, og skræl kun når det er allerhøjst nødvendigt – fx når det handler om gulerod til råkost, hvor skrællen hurtigt brunfarves, når den rives. Det skyldes kontakten med ilt.