close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
KoekkenFoto-Uge15_1980x825.jpg

Spar på energien i køkkenet

Storkøkkener sluger meget energi. På hoteller bruges 35% af strømmen i køkkenet, og på restauranter er det 70%. Så det giver god mening at tænke energiforbruget ind, når du gerne vil arbejde hen imod et mere bæredygtigt køkken.

Energivenligt udstyr betyder selvfølgelig rigtig meget for det samlede forbrug, men også adfærden i køkkenet spiller en stor rolle.

Der er f.eks. meget at spare ved at samle kølevarerne og kun have det antal køleskabe tændt, som der er brug for – især i weekender og ferieperioder.

Brug køleskabet til optøning af frostvarer og tænk over, at køle- og fryseskabene åbnes så få gange som muligt.

Desuden betyder korrekt indstilling af temperaturen meget. En grad lavere i køleskabet, end du behøver, koster ca. 5% mere i energi. Mælk bør opbevares ved højst 5°C. De fleste grøntsager har det fint ved 10°C.

Kilden til artiklens oplysninger er Energistyrelsens hjemmeside sparenergi.dk, hvor du kan finde flere tips og gode råd. Klik her.