close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
SalatBuffet_1980x825.jpg

Spild af gode salater

Dette tip om rester handler om den populære salatbuffet.

Du kender den sikkert – salatbuffeten, hvor alle grønne ingredienser er i hver sin skål, så gæsten selv kan mixe og matche sine favoritter. Der er valgfrihed, også på dressingen, og buffeten ligner sig selv, uanset om vi skriver januar eller juni måned. Det er et slaraffenland med mulighed for at tage to skefulde af de kostbare oliven uden at tænke på de økonomiske konsekvenser, det har for køkkenet. I værste fald sammensætter gæsten en salat, som smagsmæssigt stikker i alle retninger og mangler balance – og går fra jeres køkken med en middel grøntsags- og smagsoplevelse.

Salatbuffeten er elsket af mange, men det er desværre også stedet for stor madspild, fordi skålene helst skal være fyldte til sidste gæst har taget.

Hvis du bare én gang har haft ovenstående tanker, så er det nu du skal gøre en forskel.

• Skær ned på salatbuffeten – less is more! Der behøver ikke at være 15-20 forskellige skåle. 4 forskellige blandende salater kan også udgøre valgfrihed og en buffet.

• Lav sæsonsalater – husk på, at du er professionel og ved hvilke grøntsager der smager godt sammen og at forskellige konsistenser, former og farver rent faktisk betyder noget for den samlede madoplevelse.

• Start med at anrette salaterne på store fade og skåle, og gå så gradvist ned i serveringsstørrelse efterhånden som frokosttravlheden daler. Det giver dig mulighed for at kontrollere dine eventuelle rester og mulighed for at bruge grøntsagerne i kolde anretninger næste dag, hvis ikke de har rundet buffetbordet.

• Brug eventuelle rester fra buffeten til suppe, gryderetter og hjemmebagt brød.