close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
1980x825_Koed_champ_pil.jpg

Spis mindre kød - spis flere svampe

Reducér mængden af kød på menuen og supplér med flere grøntsager. Og planlæg helt kødfrie måltider. Det er gode veje til et mere bæredygtigt køkken.

Dansk producerede svampe har en ret lille miljøpåvirkning i forhold til mange andre fødevarer. Fordi svampeproduktion bruger meget lidt energi  i form af strøm og vand og meget lidt gødning, da svampene vokser i komposteret hestemøg. Endelig er udbyttet meget stort på et relativt lille dyrkningsareal.

I farsretter kan en god portion af det hakkede kød erstattes med stegte og hakkede svampe. På den måde kan du skabe en mere bæredygtig ret og stadig servere farsretter med stor saftighed og fuld smæk på umami-grundsmagen fra svampene.

Læs også