close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
1980Cream.jpg

Værd at vide om fløde

Der findes mange flødevarianter med forskellige fedtprocenter. For at kunne kaldes en piskefløde – og for at fløden kan piskes til stabilt skum – skal en fløde indeholde mindst 34% fedt.

Bare en lille smule fløde er en god smagsbærer i mange varme retter, og her har det betydning hvornår i processen fløden tilsættes. Tilsætter du fløden til sidst som tilsmagning i en varm ret, får du den friske flødesmag frem. Tilsætter du fløde i starten af din tilberedning, giver det  en mere sød og dyb smag.

Fløde og frysning

Hvis du har for meget piskefløde i køleskabet, kan du undgå madspild ved at piske den til skum og derefter fryse skummet ned i en lufttæt beholder. Frossen flødeskum tåler nedfrysning i op til en måned. Tø flødeskummet op i køleskabet og pisk det let igennem før servering.

Du kan også fryse fløde ned i kartonen. Så mister den dog sin evne til at kunne piskes til skum efter optøning, men den kan sagtens bruges som tilsmagning i saucer, supper og andre varme retter. 

Fløde og flødeskum tør hurtigt op på grund af det høje fedtindhold.

Læs også:

7 gode råd om fløde

Prøv også denne opskrift:

Frosset flødeskum i fire varianter